3. Yüz Yüze Birlikte Buluşması 24-26 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul The Marmara Pera Otel’de gerçekleştirildi. Etkinliğe Eğitimde Görme Engelliler Derneğini temsilen Canan Çam Yücel ve Pınar Göcen katıldı.
Etkinlik 24 Ocak 2024 Çarşamba günü STGM’nin koordinasyonuyla açılış, kuralların gözden geçirilmesi ve bir önceki yüz yüze buluşmadan bu yana nelerin yapıldığına dair bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasıyla başladı. Ardından, katılımcıların birbirlerini daha yakından tanıması amacıyla tanışma etkinliği yapıldı. Öğle yemeğinin ardından “İrlandalı Örgütler Deneyim Paylaşımı ve Soru-Cevap Oturumu” gerçekleştirildi. The Wheel, Gay Project, GOSHH Ireland, Women's Community Projects Mullingar / Womens CollectiveIreland, Alienated Children First, Land Use örgütlerini temsilen gelen katılımcıların örgütlerinin çalışmalarına ilişkin bilgi vermelerinin ardından soru-cevap bölümüyle oturum sonlandırıldı.
25 Ocak 2024 Perşembe günü etkinlik, Önceki günün Değerlendirmesi ile başladı. Ardından “Birlikte Örgütleri Deneyim Paylaşımı Atölyesi” yapıldı ve örgütler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politika Belgeleri üzerine deneyimlerini paylaştılar. Toplumsal Cinsiyet Politika Belgelerinin hangi ihtiyaçlar üzerine hazırlandığı, hazırlık sürecinin nasıl işlediği, somut hale getirmek için neler yapıldığına ilişkin deneyimlerin aktarılmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Öğle yemeğinin ardından örgütlerin kesişimselliğedair özdeğerlendirme yaptığı kısa bir etkinlik yapıldı. Daha sonra, EGED’in de sunumunun yer aldığı “kesişimsellik” konulu “Birlikte Örgütleri Deneyim Paylaşımı Atölyesi” gerçekleştirildi. Atölye soru-cevap bölümü ile sona erdı.
26 Ocak 2024 Cuma günü bir önceki günün değerlendirmesiyle başlayan etkinlik, “Deneyim Paylaşımı ve Soru-Cevap Oturumu” ile devam etti. “Örgüt içi Şiddeti Önleme Mekanizmaları” başlığıyla yapılan bu deneyim paylaşımında; politika metinlerini somut hale getirmek için mekanizmalar oluşturmuş olan örgütlerin örgüt içi şiddeti önleme mekanizmalarını kurarken neler yaptıkları, uygulamada başarılı olup olmadıkları, mekanizmanınnerelerde çalışıp çalışmadığı üzerine sunumlar gerçekleştirildi.Öğle yemeğinin ardından, katılımcıların hibe ve finansa ilişkin soruları sorabilmeleri için “Hibe ve Finans Teknik Destek Atölyesi” yapıldı ve Birlikte ekibinin daha önce geliştirmiş olduğu ve hali hazırda örgütler tarafından kullanılmakta olan özdeğerlendirme aracının değerlendirildiği bir paralel oturum gerçekleştirildi. Katılımcılar bu iki oturum arasından tercih ettikleri oturuma dahil oldular. Yapılan değerlendirme ve kapanışın ardından etkinlik sonlandırıldı.
3. YÜZ YÜZE BİRLİKTE BULUŞMASI'NA KATILDIK
kategori:
Fotoğraflar: