"2014, 2015 ve 2016 Türkiye Yıllık Programlarının Değerlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi" Kapsamında Düzenlenen Kapanış Konferansına Katıldık

T.C. DıŞişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali Işbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğünün Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çatısı altında yürütülen "2014, 2015 ve 2016 Türkiye Yıllık Programlarının Değerlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi" kapsamında, ülkemizde IPA uygulamasının geliştirilmesi amacıyla; tarım, enerji, sivil toplum, temel haklar, içişleri ve yargı sektörleri altında 2014, 2015 ve 2016 yılları arasında sağlanan IPA desteği, ilgililik ve uyumluluk, verimlilik, etkililik, etki, sürdürülebilirlik ve IPA'nın katma değeri kriterleri altında değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bu kapsamda, projenin çıktılarını ilgili kurumlarla paylaşmak üzere, 15 Eylül 2022 tarihinde T.C. DıŞişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali Işbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından Ankara HiltonSA'da bir Kapanış Konferansı gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen kapanış konferansına Eğitimde Görme Engelliler Derneğini temsilen dernek Genel Sekreteri Oğuzhan AL katılım göstermiştir.
Proje kapsamındaki değerlendirme çalışması, 2014-2015 ve 2016 IPA Yıllık Programlarındaki 6 sektörde dokuz tematik alanda 43 projenin değerlendirileceği şekilde genişletilerek gerçekleştirilmiştir. Çalışma, toplamda 452 milyon avrodan fazla bir bütçeyi kapsamaktadır. Proje sonuçlarını ve edinilen deneyimleri ilgili tüm paydaşlarla paylaşmak üzere; karar alıcılar, sektör temsilcileri, değerlendirme uzmanları, akademisyenler ve diğer paydaşların da katılımıyla bir Kapanış Konferansı organize edildi. Konferansa 150’nin üzerinde profesyonel, katılım sağladı.
T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Mali İşbirliği Başkanı, Elçi MüsteşarAndréLys’in açılış konuşmaları ile başlayan konferansta; Uygun Eylemler ve Sonuçlara Tam Bağlılık ile Sürekli İlerleme mesajları öne çıkmıştır.
Konferans boyunca;
*Değerlendirme deneyimi ve çıktıları(InProvE-Teknik Yardım Ekibi, Takım Lideri Liliana Lucaciu ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cemre Güzel),
*Değerlendirmenin faydaları(Lider Kurum ve Nihai Faydalanıcıların sunumları)
*Değerlendirme sonuçlarının en iyi şekilde kullanılması- Panel tartışması(ParticipGmbH ortağı SophiePapalexioumoderasyonunda sektör akademisyenleri ve uzmanlarının sunumları)
oturumları gerçekleştirildi.
Hibrit olarak düzenlenen konferans aynı zamanda Avrupa Birliği Başkanlığının YouTube hesabından canlı yayınlandı ve yine Zoom bağlantısı üzerinden Türkçe ve İngilizce simultane çeviri seçenekleriyle çevrimiçi takip edilebildi.

kategori: 
İlgili temsilcilik: